Отзиви

Адвокатът не може да обявява имената на своите клиенти, съгласно чл. 8, ал. 3, т. 4 от Етичния кодекс на адвоката. Затова ви споделяме само част от историите на клиентите ни без да разкриваме самоличността им:

"Неправомерно ми удържаха 600 лв. от заплатата, но си ги получих обратно заедно с лихвите и обезщетение"

През 2019 г. започнах работа в престижна компания. Като нов служител исках всичко, свързано с работата ми да е изрядно, но се озовах в неприятната ситуация работодателят ми да получи съобщение за запор на заплата ми. Бях ядосан и унизен, защото знаех, че нямат право да ми налагат запор за стари сметки. Обясних на работодателя ми, че не дължа тази сума, заради която ми налагат запор. Той обаче беше принуден да я преведе на съдебния изпълнител. Реших, че няма да оставя нещата така, свързах се с адвокат Дилова. Тя провери изпълнителното дело в кантората на съдебния изпълнител и ме увери, че трябва да водим ново дело, за да си върна парите. Не ми се занимаваше с дела, но не исках да се подиграват с мен по този начин. Заведох дело, като Моника ме представляваше и не ми се е налагало да ходя в съда или да се занимавам с нещо. Тя само ме уведомяваше как се развиват нещата и съм доволен, че успях да си върна парите, но
най-вече, че доказах, че не дължа нищо на никой и не могат просто така да ми налагат запор. Д. М. 2020 г.

"Никога не съм вярвала, че мога да си получа обратно парите си от Топлофикация"

"Стана така, че мъжът ми се разболя и трябваше да се грижа за него, нямахме възможност да плащаме сметките си. През 2017 г. имах задължения в размер над 15 000 лв. към Топлофикация за 2 апартамента. Не знаех какво да правя, а от Топлофикация постоянно ми изпращаха заплашителни писма и фактури, че ще ме съдят. Мой познат ме насочи към адв. Дилова, тя разгледа документите ми и видя, че не дължа заплащане на голяма част от натрупаните задължения за апартаментите, защото са погасени по давност. Водихме общо 4 дела с Топлофикация. В крайна сметка съдът призна за установено, че не дължа 12 301,17 лв. за единия апартамент и 4 681,83 лв. за другия апартамент. Съдът осъди Топлофикация да ми заплати съдебните съдебните такси и адвокатския хонорар, които аз бях заплатила, за да водя тези дела. Най-невероятното за мен беше, че с помощта на адв. Дилова действително получих обратно от Топлофикация платените от мен разноски в размер от 2300 лв." З. Цв. 2017 г.

"Най-ценно за мен беше, че стана точно така, както ми каза адв. Дилова"

"Родителите ми имаха задължения към Топлофикация, за съжаление майка ми почина. Скоро след това от Топлофикация заведоха дело срещу мен, баща ми и брат ми. Знаех, че като наследник дължа тези пари, не исках да се откажа от наследство и да загубя апартамента, в които живеем. Но нямахме възможност да заплатим големите суми, за които ни съдеха. Баща ми е пенсионер, а брат ми има заболяване, което не му позволява да работи постоянно. Цялата тежест на дълговете падна върху мен и не знаех как ще се справя с една заплата да плащам задължения на трима човека. За щастие се свързах с адвокат Дилова. Тя прегледа документите по делото, фактурите за задълженията ми към топлофикация. Каза, ми че няма как напълно да се освободя от задълженията ми, но все пак не дължа цялата сума, която изискват от мен. Тя доказа, че не дължа част от задължението и ми помогна, за да направим възможно разсроченото плащане на остатъка от дълга. Даде ми добри съвети как да процедирам с новите сметки, така че да не изпадам повече в дългове." Д. Дж. 2017 г.

"Частен съдебен изпълнител ми наложи запор и изтегли пари от сметката ми, но след като наех адв. Дилова, запорът ми беше вдигнат в рамките на месец, заведох дело и доказах с помощта на адвокат Дилова, че не дължа заплащане на сумите, заради които ми е наложен запор, и затова следва да ми бъдат върнати с лихвите всички суми, които са изтеглени от сметката ми. Най-важното беше, че адв. Дилова направи така, че действително да получа обратно парите си. Тя ме представлява пред частния съдебен изпълнител наложил запора, представляваме в съда и след това образува изпълнително дело, за да си получа парите. Получих ги до стотинка, а целият процес се оказа безплатен, защото при връщането на парите ми изплатиха и лихвите върху тях и всички такси и хонорари, които бях платил" Вл. Ив. 2018 г.

"Осъдиха ме без да разбера, но не можаха да ми вземат нищо"

"През 2015 г. са ме осъдили без да разбера, чак през 2019 г. разбрах, че съм съден, когато частен съдебен изпълнител ми наложи запор на заплата. Мой познат ме насочи към Адвокатска кантора "Дилови & партньори". Адвокат Дилова направи справка при съдебния изпълнител, оказа се, че от Топлофикация са образували изпълнително дело повече от 3 г. след като са ме съдили. Адвокат Дилова ме увери, че задължението ми е погасено по давност. Каза, че можем да заведем дело и да вземе заповед за спиране на запора. Не ми се вярваше, че ще спечелим делото, но исках да ми се махне запора, затова се съгласих и да водим дело. Бях доволен, когато взехме заповед и съдебния изпълнител престана да ме търси и не ми правеше никакви удръжки. За мое учудване спечелихме и делото в съда и след това занесох решението на съда при съдебния изпълнител и той прекрати напълно изпълнителното дело." Св. Д 2019

"Отидох да изтегля пари за коледни подаръци, а се оказа, че имам запор"

"Декември 2019 г. реших да изтегля пари от влога си, но отивайки до банката казаха, че няма как да ми дадат никакви пари, защото имам запор на сметката, освен това 800 лв. вече били изтеглени и преведени на съдебния изпълнител. Направо не можех да повярвам, че това е истина. Бях буквално в шок. Обадих се на адв. Дилова, защото с нея бяхме водили успешно и други дела. Тя провери делото и в съда и при съдебния изпълнител и се оказа, че от съда незаконно не са ме уведомили за делото. Адвокат Дилова подаде жалба и доказа, че не съм уведомен за делото. Вдигна ми се запора, върнаха ми и парите, получих и обезщетение за неимуществени вреди. Т.Г. 2019 г.